Pomaly pečené rebierka s teplým zemiakovým šalátom
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Pomaly pečené rebierka s teplým zemiakovým šalátom sú výborným doplnkom vašej stravy.
Ingrediencie
- 2 kg bravčových rebierok
- soľ
- nahrubo pomleté čierne korenie
- 1 lyžica hladkej múky
- olej
- 4 ks mrkvy
- 3 ks jablká
- 1 ks celú hlávku cesnaku
- 1 ks cibuľu
- 3 vetvička rozmarínu
- 2 vetvička tymianu
- 1 dl worcesterskej omáčky
- 1 dl kečupu
- 1 dl sójovej omáčky
- 1 dl 1 dl javorového sirupu
- 1 dl 1 dl vínneho octu
- 0,5 5 l červeného vína
- 2 lyžice škrobovej múčky. Na teplý zemiakový šalát: 1 kg zemiakov
- 3 ks vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
- 250 g fazuľových strukov. Na dressing: 4 ančovičky
- 2 lyžička semienok horčice
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžica horčice
- 1 lyžica vinného octu
- 4 lyžica rastlinného oleja
Postup
Krok 1
Rebierka prekrojíme, aby nám vošli do kastróla. Osolíme ich, okoreníme nahrubo čerstvo pomletým čiernym korením, pomúčime a opečieme na oleji, z každej strany asi 4 minúty.
Krok 2
Rebierka vyberieme a do výpeku pridáme na väčšie kusy pokrájanú mrkvu, jablká pokrájané na osminky, hlávku cesnaku prekrojenú cez všetky strúčiky, prekrojenú cibuľu. Premiešame a krátko opečieme.
Krok 3
Rebierka dáme späť, pridáme vetvičky rozmarín a tymianu.
Krok 4
Worcesterskú omáčku zmiešame s kečupom, sójovou omáčkou, javorovým sirupom, vínnym octom ocot. Zmes nalejme na rebierka so zeleninou.
Krok 5
Zalejeme červeným vínom a vodou v pomere 1:1. Rebierka by mali byť ponorené. Keď začne tekutina vrieť, kastról (pekáč) prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov Celzia.
Krok 6
V rúre varíme, dusíme, dve hodiny. Rebierka opatrne vyberie, aby mäso zostalo na kostiach. Výpek so zeleninou scedíme, zľahka prepasírujeme a varíme do zhustnutia. Pridáme dve lyžice škrobovej múčky rozmiešanej v malom množstve vody a premiešame. Vychladnuté rebierka pokrájame na menšie kusy (približne po jednej či dvoch kostiach, poukladáme na pekáč, zalejeme omáčkou a prehrejeme v rúre. Teplý zemiakový šalát: zemiaky uvaríme v šupke. Osem minút pred dovarením pridáme vajcia a uvaríme ich natvrdo spolu so zemiakmi. Vajcia ošúpeme. Zemiaky scedíme, pokrájame na väčšie kusy a zalejeme obsahom dressingom. Dressing: v mažiari rozmliaždime ančovičky, semienka horčice, pokrájaný strúčik cesnaku. Primiešame horčicu, vinný ocot, rastlinný olej. Osolíme, okoreníme, pridáme na chrumkavo uvarené fazuľové struhy, vajcia prekrojené na polovice a premiešame (rukami v rukaviciach) tak, aby sme vajcia nerozbili.