Tvarohové pagáče
2019-04-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Tvarohové pagáče sú vhodné pohostenie pre pozvaných hostí a krásne rozvoňajú váš byt.
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 250 g stuženého tuku (napr. Palmarin)
- 250 g jemného tvarohu
- 1 dl kyslej smotany
- rascu
- sezam
- strúhaný syr
Postup
Krok 1
Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou a preosejeme do misky.
Krok 2
Pridáme tvaroh, zmäknutý tuk, smotanu a vymiesime cesto.
Krok 3
Z cesta vytvarujeme bochník, zabalíme ho do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chlade.
Krok 4
Cesto vyvaľkáme asi na hrúbku asi jedného centimetra.
Krok 5
Plát preložíme zdola hore do dvoch tretín, zhora dolu až po okraj a preložíme zľava doprava na polovice.
Krok 6
Zabalíme do fólie a necháme v chlade asi 20 minút.
Krok 7
Tento postup opakujeme trikrát. Nakoniec cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáče.
Krok 8
Uložíme ich na plech, potrieme vajcom a posypeme sezamom, alebo syrom, či rascou.
Krok 9
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia do zlatista (približne 15 až 20 minút).