Tvarohové pagáče

2019-04-10
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Tvarohové pagáče sú vhodné pohostenie pre pozvaných hostí a krásne rozvoňajú váš byt.

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 250 g stuženého tuku (napr. Palmarin)
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 dl kyslej smotany
  • rascu
  • sezam
  • strúhaný syr

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou a preosejeme do misky.

Krok 2

Pridáme tvaroh, zmäknutý tuk, smotanu a vymiesime cesto.

Krok 3

Z cesta vytvarujeme bochník, zabalíme ho do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chlade.

Krok 4

Cesto vyvaľkáme asi na hrúbku asi jedného centimetra.

Krok 5

Plát preložíme zdola hore do dvoch tretín, zhora dolu až po okraj a preložíme zľava doprava na polovice.

Krok 6

Zabalíme do fólie a necháme v chlade asi 20 minút.

Krok 7

Tento postup opakujeme trikrát. Nakoniec cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáče.

Krok 8

Uložíme ich na plech, potrieme vajcom a posypeme sezamom, alebo syrom, či rascou.

Krok 9

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia do zlatista (približne 15 až 20 minút).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 348
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

349

Podobné recepty:
  • Mliečne rezy s polevou ganache

    Mliečne rezy s polevou ganache

  • Viedenský zákusok

    Viedenský zákusok

  • Ruská torta

    Ruská torta