Mrkva ako dezert
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Mrkva ako dezert je zaujímavým spestrením vášho jedálnička.
Ingrediencie
- 2 kg mrkvy
- 250 g masla
- 3 lyžička soli
- 150 g cukru
- 4 ks badiány
Postup
Krok 1
Mrkvy očistíme, vyhladíme ich jemnou „drôtenkou“ a dáme variť do vody s 250 g masla, 3 lyžičkami soli, 150 g cukru a badiánmy. Mrky uvaríme úplne do mäkka (možno aj 40 minút). Odložíme ich, aj so šťavou, do chladničky. Pred podávaním zohrejeme, poukladáme na tanier, ozdobíme badiánom a prelejeme šťavou, v ktorej sa mrkvy varili.