Mrkva ako dezert

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Mrkva ako dezert je zaujímavým spestrením vášho jedálnička.

Ingrediencie

  • 2 kg mrkvy
  • 250 g masla
  • 3 lyžička soli
  • 150 g cukru
  • 4 ks badiány

Postup

Krok 1

Mrkvy očistíme, vyhladíme ich jemnou „drôtenkou“ a dáme variť do vody s 250 g masla, 3 lyžičkami soli, 150 g cukru a badiánmy. Mrky uvaríme úplne do mäkka (možno aj 40 minút). Odložíme ich, aj so šťavou, do chladničky. Pred podávaním zohrejeme, poukladáme na tanier, ozdobíme badiánom a prelejeme šťavou, v ktorej sa mrkvy varili.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 798
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

799

Podobné recepty:
  • Cestoviny so syrom a bazalkou

    Cestoviny so syrom a bazalkou

  • Pre krvnú skupinu 0: zelený tanier /šalát, brokolica/

    Pre krvnú skupinu 0: zelený tanier /šalát, brokolica/

  • Flambované ovocie

    Flambované ovocie

kuk