Gaštanová plnka do hydiny
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gaštanová plnka do hydiny
Ingrediencie
- 4 lyžička oleja
- 1 ks červenú cibuľu
- 400 g uvarených (upečených) gaštanov
- 40 g masla
- 1 ks hrušku
- 2 stonka stopkového zeleru
- 1 lyžička majoránu
- 1 lyžica medu
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme ošúpané, na menšie kúsky pokrájané gaštany a chvíľu ich za stáleho miešania smažíme. Odstavíme z ohňa a pridáme ošúpanú, jadrovníka zbavenú, na malé kocky pokrájanú hrušku a nadrobno pokrájaný stopkový zeler. Primiešame majorán, med, soľ a mleté čierne korenie. Časť zmesi rozmixujeme a zmiešame s nerozmixovanou časťou. Zmesou naplníme kurča a upečieme. Pri plnení kačice množstvo surovín primerane zväčšíme.