Jednoduchý tortový korpus

2018-05-10
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Ingrediencie

  • 8 ks vajec
  • 8 lyžica krupicového cukru
  • 8 lyžica vrchovatých lyžíc hladkej múky
  • štipku soli

Postup

Krok 1

Osem bielkov začneme šľahať elektrickým šľahačom a postupne pridávame krupicový cukor až vyšľaháme tuhý sneh. Pokračujeme v šľahaní a postupne, po jednom, pridávame osem žĺtkov. Do hmoty zľahka primiešame preosiatu hladkú múku a štipku soli. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 24 centimetrov. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme 50 až 60 minút. Po upečení formu z korpusom prevrátime na mriežku hore dnom a necháme vychladnúť. V prípade, že chceme upiecť kakaový korpus, pridáme jednu až dve lyžice kakaa. V takom prípade uberieme jednu až dve lyžice múky. Rovnakým spôsobom môžeme pridať do cesta mleté orechy, ibaže na dve lyžice orechov uberáme iba jednu lyžicu múky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 479
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

480

Podobné recepty:
  • Oriešková torta

    Oriešková torta

  • Rezy pani barónky

    Rezy pani barónky

  • Jablkový závin s marcipánom I

    Jablkový závin s marcipánom I