Jednoduchý tortový korpus
2018-05-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Ingrediencie
- 8 ks vajec
- 8 lyžica krupicového cukru
- 8 lyžica vrchovatých lyžíc hladkej múky
- štipku soli
Postup
Krok 1
Osem bielkov začneme šľahať elektrickým šľahačom a postupne pridávame krupicový cukor až vyšľaháme tuhý sneh. Pokračujeme v šľahaní a postupne, po jednom, pridávame osem žĺtkov. Do hmoty zľahka primiešame preosiatu hladkú múku a štipku soli. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 24 centimetrov. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme 50 až 60 minút. Po upečení formu z korpusom prevrátime na mriežku hore dnom a necháme vychladnúť. V prípade, že chceme upiecť kakaový korpus, pridáme jednu až dve lyžice kakaa. V takom prípade uberieme jednu až dve lyžice múky. Rovnakým spôsobom môžeme pridať do cesta mleté orechy, ibaže na dve lyžice orechov uberáme iba jednu lyžicu múky.