Zaručene dobre pripravené hovädzie steaky

2019-04-03
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Zaručene dobre pripravené hovädzie steaky z hovädzej sviečkovej. Výborná dobrota pre náročných.

Ingrediencie

  • 2 ks steaky hovädzej sviečkovej
  • rastlinný olej
  • 1 ks väčší strúčik cesnaku
  • 2 ks plátky zázvoru
  • 0,5 dl hovädzieho alebo teľacieho či hydinového vývaru
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 lyžička masla
  • soľ zmiešanú s čili vločkami
  • čierne korenie

Postup

Krok 1

Z hovädzej sviečkovej odkrojíme dva steaky hrubé asi tri centimetre.

Krok 2

Na doske ich zľahka, hánkami ruky, „naklepeme“.

Krok 3

Na zohriatu panvicu s nepriľnavým povrchom dáme niekoľko kvapiek rastlinného oleja (¼ až ½ lyžičky, nie viac!). Olej rozotrieme štetcom (napr. silikónovým).

Krok 4

Steaky nesolíme, hlavne nekoreníme a položíme do panvice. Nehýbeme nimi!

Krok 5

Až sa pri okrajoch začne vytvárať tekutina, steaky obrátime.

Krok 6

Keď sa začne pri okrajoch vytvárať tekutina, steaky vyberieme a teplý (nie horúci, ani studený) tanier.

Krok 7

Do panvice dáme 1,5 milimetra hrubé plátky väčšieho strúčika cesnaku a dva plátky, hrubé približne tri milimetre, zázvoru. Zázvor nemusíme šúpať (ak je čistý).

Krok 8

Krátko osmažíme a podlejeme približne 0,5 dl vývaru (hovädzieho, alebo teľacieho, či hydinového).

Krok 9

Premiešame. Pridáme vetvičku rozmarínu a zredukujeme. Keď vývar zhustne, pridáme oriešok masla, soľ s čili vločkami, nahrubo pomleté čierne korenie. Po roztopení masla vložíme steaky.

Krok 10

Prelejeme ich omáčkou a vyberieme na tanier, na ktorom steaky budeme podávať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1105
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1106

Podobné recepty:
  • Plnené veľkonočné jahniatko

    Plnené veľkonočné jahniatko

  • Barania hruď plnená na poľský spôsob

    Barania hruď plnená na poľský spôsob

  • Jahňací chrbát na anglický spôsob

    Jahňací chrbát na anglický spôsob

kuk