Vianočné raňajky
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Vianočné raňajky s pridaním skutočnej Vianočky a vianočným korením či s ovocím.
Ingrediencie
- 3 ks pomaranče
- 3 ks klinčeky
- 1 ks celú škoricu
- za hrsť hrozienok
- za hrsť sušených marhúľ
- za hrsť sušených broskýň
- za hrsť sušených hrušiek (prípadne iného ovocia
- ako sú datle či ananás)
- 2 lyžica hnedého cukru
- 250 g krémového syra (ricotty alebo mascarpone)
- 1/2 lyžička mletej škorice
- 2 lyžica medu
- sladké pečivo (vianočka bábovka)
Postup
Krok 1
Do kastrólika dáme menšie množstvo vody, šťavu z troch pomarančov, klinčeky, celú škoricu a privediem do varu. Pridáme hrozienka, sušené marhule, broskyne, hrušky (či iné ovocie), hnedý cukor. Dusíme asi 25 minút. Do krémového syra pridáme mletú škoricu, med, a premixujme. Opečieme (v hriankovači) plátky sladkého pečiva (vianočku, či bábovku). Na „hrianky“ navrstvíme podusené ovocie aj so šťavou a rozmixovaný syr.