Kuracie prsia na mrkve
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- Prsia z 1 kurčaťa, soľ, 2 lyžice oleja, 100 g mrkvy, 1 lyžička cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, hydinový vývar, 1 lyžička Solamylu, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno.
Postup
Krok 1
Prsia z kurčaťa vykostíme a zbavíme kože. Mäso pokrájame na plátky, osolíme, prudko opražíme v rozohriatom oleji zo všetkých strán, vyberieme a odložíme do tepla. V oleji po opekaní opražíme očistenú a pokrájanú mrkvu, pridáme cukor, soľ a citrónovú šťavu, vložíme späť mäso, podlejeme horúcim hydinovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame hydinovým vývarom, pričom dbáme na to, aby sa mrkva a mäso dusili v malom množstve tekutiny, ale aby sa nepripálili. Keď je mäso mäkké, zahustíme Solamylom rozmiešaným s vodou a ešte chvíľu podusíme. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.