Kuracie prsia na mrkve

2015-09-29

Ingrediencie

  • Prsia z 1 kurčaťa, soľ, 2 lyžice oleja, 100 g mrkvy, 1 lyžička cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, hydinový vývar, 1 lyžička Solamylu, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno.

Postup

Krok 1

Prsia z kurčaťa vykostíme a zbavíme kože. Mäso pokrájame na plátky, osolíme, prudko opražíme v rozohriatom oleji zo všetkých strán, vyberieme a odložíme do tepla. V oleji po opekaní opražíme očistenú a pokrájanú mrkvu, pridáme cukor, soľ a citrónovú šťavu, vložíme späť mäso, podlejeme horúcim hydinovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame hydinovým vývarom, pričom dbáme na to, aby sa mrkva a mäso dusili v malom množstve tekutiny, ale aby sa nepripálili. Keď je mäso mäkké, zahustíme Solamylom rozmiešaným s vodou a ešte chvíľu podusíme. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1052
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1053

Podobné recepty:
  • Kuracie rezance s Nivou

    Kuracie rezance s Nivou

  • Restovaná kuracia pečeň

    Restovaná kuracia pečeň

  • Primátorský rezeň

    Primátorský rezeň

kuk