Ryžový nákyp s paradajkovou omáčkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 40 g masti, 1 cibuľa, soľ, 200 g zeleniny, 150 g ryže, 150 g mäsa; zápražka: 20 g tuku, 20 g múky, 2 dl mlieka, 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Ryžu udusíme na masti s cibuľou a soľou, potom ju zmiešame s uvarenou, na kocky pokrájanou zeleninou a s uduseným, na kocky pokrájaným mäsom. Z tuku a múky urobíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime mliekom, rozvaríme, pridáme žĺtky a tuhý sneh. Pripravenú ryžu zmiešame s omáčkou, dáme do nákypovej formy alebo ohňovzdornej misy a upečieme doružova. K hotovému nákypu podávame paradajkovú omáčku alebo šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 856
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

857

Podobné recepty:
  • Sataráš

    Sataráš

  • Plnený patizón

    Plnený patizón

  • Chrenová omáčka II

    Chrenová omáčka II

kuk