Ryžový nákyp s paradajkovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 40 g masti, 1 cibuľa, soľ, 200 g zeleniny, 150 g ryže, 150 g mäsa; zápražka: 20 g tuku, 20 g múky, 2 dl mlieka, 2 vajcia.
Postup
Krok 1
Ryžu udusíme na masti s cibuľou a soľou, potom ju zmiešame s uvarenou, na kocky pokrájanou zeleninou a s uduseným, na kocky pokrájaným mäsom. Z tuku a múky urobíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime mliekom, rozvaríme, pridáme žĺtky a tuhý sneh. Pripravenú ryžu zmiešame s omáčkou, dáme do nákypovej formy alebo ohňovzdornej misy a upečieme doružova. K hotovému nákypu podávame paradajkovú omáčku alebo šalát.