Rajčiaky plnené rôznymi penami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Iné
Ingrediencie
- 4 rajčiaky, 4 lyžice rôzne upravenej jemnej peny, 4 jadrá mandlí.
Postup
Krok 1
Rajčiaky umyjeme, v prvej tretine rajčiak skrojíme. Jadierka z rajčiaka opatrne vykrojíme. Jemnú penu z masla a rôznych prísad vložíme do vrecka s ozdobnou rúrkou a rajčiaky kopcovito naplníme. Do stredu naplneného rajčiaka vsunieme olúpanú a opraženú mandľu. Naplnené rajčiaky necháme v chladničke, aby pena stuhla. Prílohou je jemné slané pečivo. Príprava mandlí: Mandle sparíme vriacou vodou, scedíme, stlačením odstránime šupku, v horúcej rúre trochu opečieme a skladujeme v chladničke v uzavretom pohári. Príprava peny: 1) Pečeňovú alebo hydinovú paštétu (konzerva) rozmiešame s maslom. Pomer masla a paštéty je 1:3. Ľubovoľne dochutíme. 2) Z bryndze a masla, horčice a mletej červenej papriky pripravíme jemnú penu vymiešaním. 3) Miesto bryndze môžeme použiť tvaroh alebo postrúhaný syr. Ak je pena veľmi hustá, pridáme trochu kyslej smotany. 4) Tavený syr rozmiešaný s maslom ochutíme potlačeným cesnakom alebo rozmrvenými bylinkami (majorán, bazalka, rozmarín, materina dúška, mletá rasca a pod.).