Bravčové na smotane II

2015-12-15

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa
  • 3-4 lyžica pokrájanej koreňovej zeleniny (mrkva,petržlen,zeler)
  • trochu soľ.
  • trochu nové korenie
  • 2 lyžica tuku
  • 1 ks údenej slaniny
  • 1 ks cibuľa
  • 2 dl kyslej smotany
  • 1/2 ks citróna
  • 1 ks bobkový list
  • trochu celé čierne korenie

Postup

Krok 1

V teplom tuku roztopíme pokrájanú údenú slaninu, vložíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, vložíme mäso a spolu opečieme. Stále miešame, mäso obraciame. Potom všetko osolíme, pridáme korenie, horúcu vodu a prikryté dusíme. Mäso obraciame, zeleninu pomiešame, ak treba, podlejeme. Mäkké mäso vyberieme na tanier, citrón vyberieme a omáčku zmixujeme so smotanou. Pokrájané mäso polejeme omáčkou, raz prevaríme a podľa potreby dochutíme. Bravčové na smotane podávame so žemľovou knedľou alebo s makarónmi. Bravčový bôčik dusený na rôzne spôsoby: Bravčový bôčik pokrájaný na kocky, alebo na krátke rebierka dusíme na cibuľovom základe. Keď je mäso polomäkké, pridáme 1) nahrubo pokrájanú hlávkovú kapustu, trochu podlejeme vodou, ochutíme rascou. Môžeme vložiť aj na kocky pokrájané zemiaky. Prikryté dodusíme do mäkka. Podávame s kyslou smotanou a s chlebom 2) pokrájanú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler), zelenú papriku a rajčiaky, kocky očistených zemiakov a zelený hrášok. Podávame s dusenou ryžou. 3) už do cibuľového základu pokrájanú zelenú papriku a rajčiaky, ku koncu kyslú kapustu. Prikryté dusíme do mäkka, chuť zjemníme kyslou smotanou. Podávame so zemiakovými knedľami. 4) pokrájané zelené papriky, rajčiaky, rajčiakový pretlak, ochutíme cesnakom. Podávame s opekanými zemiakmi. 5) pokrájanú koreňovú zeleninu, pred dokončením dusenia aj zelený hrášok a karfiol, podlievame pivom. Podávame s natvrdo uvareným na polovicu prekrojeným vajcom a s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1434
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1435

Podobné recepty:
  • Modranské bravčové

    Modranské bravčové

  • Plnená sviečkovica na brusnicovej omáčke

    Plnená sviečkovica na brusnicovej omáčke

  • Baranie rebierko na rošte s bylinkovým maslom

    Baranie rebierko na rošte s bylinkovým maslom

kuk