Vyprážané bravčové rezy s pórom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 500 g bravčové stehno na rezne, 2 bielka, 2 lyžice maizeny, 1 dl biele víno, soľ, tuk na vyprážanie, 1 pór.
Postup
Krok 1
Umyté bravčové mäso bez šliach a tuku pokrájame na dlhšie, 1 cm hrubé pásy - rezy, vložíme do riedkeho snehu z bielkov, ktorý sme pomiešali s maizenou a s bielym vínom V tejto zmesi necháme mäso v chladničke do druhého dňa. Vidličkou vyberáme pásiky po jednom a vyprážame v horúcom tuku. do zostatku zmesi z bielkov pokrájame pór. Krájame kolieska, obalíme v zmesi a vypražíme. Premiešame s mäsom. Na tanieri upravíme kôpku vypraženého mäsa, varené zemiaky alebo zemiakovú kašu, ozdobíme kúskom rajčiaka, uhorky alebo kapie. Podávame so zeleninovým šalátom. Miesto bravčového mäsa môžeme použiť mäso teľacie alebo prsia z morky a kurčiat.