Vyprážané bravčové rezy s pórom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g bravčové stehno na rezne, 2 bielka, 2 lyžice maizeny, 1 dl biele víno, soľ, tuk na vyprážanie, 1 pór.

Postup

Krok 1

Umyté bravčové mäso bez šliach a tuku pokrájame na dlhšie, 1 cm hrubé pásy - rezy, vložíme do riedkeho snehu z bielkov, ktorý sme pomiešali s maizenou a s bielym vínom V tejto zmesi necháme mäso v chladničke do druhého dňa. Vidličkou vyberáme pásiky po jednom a vyprážame v horúcom tuku. do zostatku zmesi z bielkov pokrájame pór. Krájame kolieska, obalíme v zmesi a vypražíme. Premiešame s mäsom. Na tanieri upravíme kôpku vypraženého mäsa, varené zemiaky alebo zemiakovú kašu, ozdobíme kúskom rajčiaka, uhorky alebo kapie. Podávame so zeleninovým šalátom. Miesto bravčového mäsa môžeme použiť mäso teľacie alebo prsia z morky a kurčiat.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 969
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

970

Podobné recepty:
  • Bravčové stehno s orientálnou omáčkou

    Bravčové stehno s orientálnou omáčkou

  • Rudá vášeň

    Rudá vášeň

  • Plnené cukiny II

    Plnené cukiny II

kuk