Dusené filé s vajciami

2018-01-08

Popis

Dusené filé s vajciami podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Ingrediencie

  • 600 g rybieho filé
  • 3 lyžička masla alebo oleja
  • 3 ks vajcia
  • soľ
  • rasca
  • citrón
  • petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Mrazené filé vložíme do studeného mlieka a necháme trochu rozmraziť. Potom filé z mlieka rukou vytlačíme, rozoberieme na plátky a pokrájame na rovnomerné porcie. Tento postup zjemní chuť tresky a mäso je krehké. Kto má rád charakteristickú chuť ryby a tuhšie mäso, môže zmrazené filé opláchnuť a pokrájať na 2 cm hrubé plátky. Tuk roztopíme a rybu poukladáme vedľa seba v jednej vrstve. Osolíme, posypeme pár zrnkami rasce, prikryjeme a vo vlastnej šťave dusíme 10 minút. Dusíme pomaly, na miernom ohni, aby sa ryba nepripiekla. Vajce rozšľaháme v tanieri a trochu osolíme. Rybu obrátime lopatkou a navrch nalejeme rozšľahané vajcia, prikryjeme a pomaly,, na malom ohni dusíme ešte 5-6 minút, až sa vajcia zrazia. Lopatkou vyberáme porcie na taniere. Povrch posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a dobre pokvapkáme citrónovou šťavou. Kôstky z citróna odstránime. Dusené filé s vajciami je dobré so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo s kyslejším kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1032
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1033

Podobné recepty:
  • Kuracie a krevetové gumbo

    Kuracie a krevetové gumbo

  • Slimáky na burgundský spôsob

    Slimáky na burgundský spôsob

  • Ryba na anglický spôsob

    Ryba na anglický spôsob

kuk