Rizoto s hubami
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 300 g húb, 1 lyžička masti, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 200 g ryže, soľ, kayenské korenie, maslo.
Postup
Krok 1
Huby očistíme, pokrájame na plátky a na site opláchneme tečúcou vodou. Na polovičnej dávke masti osmažíme pokrájanú cibuľu, vložíme upravené huby a pokrájanú zelenú papriku, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 15 minút. Občas pomiešame, huby nepodlievame, ak sa pripekajú, znížime prívod tepla. Ryžu preberieme, umyjeme, vložíme do rajnice s roztopenou masťou a s pokrájanou cibuľou, miešame, restujeme a zalejeme horúcou vodou, osolíme a necháme prevariť. Potom ryžu prikryjeme, zmiernime prívod tepla a dusíme na platni alebo v rúre 20 minút. Do udusenej ryže vmiešame huby so zelenou paprikou, navrch rozložíme plátky masla, prikryjeme, necháme 10 minút stáť. Hubové rizoto podávame so zeleninovým šalátom.