Pečené zemiaky II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250-300 g zemiakov, soľ, rasca, tuk na pečenie.

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky pokrájame na rovnomerné štvrtky alebo osminky, aby sa naraz upiekli. Výborné sú keď ich vložíme do pekáča a do tuku, v ktorom sme piekli bravčové mäso, hus alebo kačicu. Zemiaky v tuku premiešame, trochu osolíme (lebo tuk je už osolený), posypeme rascou a v horúcej rúre pečieme do mäkka. Počas pečenia zemiaky 3-4 krát pomiešame, aby sa neprilepili na dno a aby boli rovnomerne zafarbené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 896
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

897

Podobné recepty:
  • Kapusta na červeno

    Kapusta na červeno

  • Biela fazuľa so sádzaným vajcom

    Biela fazuľa so sádzaným vajcom

  • Sedliacka zemiakovo hubová omáčka

    Sedliacka zemiakovo hubová omáčka

kuk