Pečené zemiaky II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250-300 g zemiakov, soľ, rasca, tuk na pečenie.

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky pokrájame na rovnomerné štvrtky alebo osminky, aby sa naraz upiekli. Výborné sú keď ich vložíme do pekáča a do tuku, v ktorom sme piekli bravčové mäso, hus alebo kačicu. Zemiaky v tuku premiešame, trochu osolíme (lebo tuk je už osolený), posypeme rascou a v horúcej rúre pečieme do mäkka. Počas pečenia zemiaky 3-4 krát pomiešame, aby sa neprilepili na dno a aby boli rovnomerne zafarbené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 886
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

887

Podobné recepty:
  • Zemiaky s uhorkou a kôprom

    Zemiaky s uhorkou a kôprom

  • Jemná žemľová knedľa

    Jemná žemľová knedľa

  • Karfiol na poľský spôsob

    Karfiol na poľský spôsob

kuk