Svetlý piškótový korpus - jemný
2016-06-06- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 6 vajec
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- postrúhaná citrónová kôra.
Postup
Krok 1
Celé vajcia šľaháme v stroji s kryštálovým cukrom 15-20 minút. Keď vaječná hmota zbelela, sneh je vyšľahaný a cukor roztopený. V múke rozmiešame kypriaci prášok a citrónovú kôru. Vareškou zľahka vmiešame múku do vaječno-cukrovej zmesi. Hneď prelejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, povrch cesta zarovnáme a pečieme v predhriatej horúcej rúre, 10-12 minút, podľa hrúbky cesta. Keď nepracujeme so strojom, ručne vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Počas šľahania postupne pridávame cukor. Keď sa cukor roztopí, zašľaháme žĺtky a nakoniec zľahka vareškou vmiešame múku s kypriacim práškom a s citrónovou kôrou. Tretia možnosť je: vyšľahať vajcia s cukrom, zvlášť vyšľahať z bielkov sneh a postupne, striedavo s múkou vmiešať do cukrovo-žĺtkovej zmesi.