Svetlý piškótový korpus - jemný

2016-06-06

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • postrúhaná citrónová kôra.

Postup

Krok 1

Celé vajcia šľaháme v stroji s kryštálovým cukrom 15-20 minút. Keď vaječná hmota zbelela, sneh je vyšľahaný a cukor roztopený. V múke rozmiešame kypriaci prášok a citrónovú kôru. Vareškou zľahka vmiešame múku do vaječno-cukrovej zmesi. Hneď prelejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, povrch cesta zarovnáme a pečieme v predhriatej horúcej rúre, 10-12 minút, podľa hrúbky cesta. Keď nepracujeme so strojom, ručne vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Počas šľahania postupne pridávame cukor. Keď sa cukor roztopí, zašľaháme žĺtky a nakoniec zľahka vareškou vmiešame múku s kypriacim práškom a s citrónovou kôrou. Tretia možnosť je: vyšľahať vajcia s cukrom, zvlášť vyšľahať z bielkov sneh a postupne, striedavo s múkou vmiešať do cukrovo-žĺtkovej zmesi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1014
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1015

Podobné recepty:
  • Kežmarský kysnutý zemiakový koláč

    Kežmarský kysnutý zemiakový koláč

  • Čokoládovo sušienkový dezert

    Čokoládovo sušienkový dezert

  • Mrazený múčnik

    Mrazený múčnik