Krémová polievka z rybieho filé
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Ingrediencie
- 120 g mrazeného rybieho filé, soľ, 70 g masla, 50 g koreňovej zeleniny, 0,8 l rybacieho vývaru (voda, 3 kocky rybacieho bujónu), 1 lyžicu hladkej múky, 1 dl mlieka, mleté biele korenie, muškátový oriešok, 1 dl kyslej smotany, 1 žĺtok, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Rozmrazené filé sa osolí a udusí na 1/3 masla. Udusené mäso sa zbaví kosti a prelisuje cez husté cedidlo (prípadne najemno zomelie). Očistená umytá koreňová zelenina sa nakrája na jemné rezance a udusí na 1/3 masla domäkka. Zo zvyšku masla a múky sa pripraví svetlá zápražka, zaleje sa vlažným vývarom a za stáleho prešľahávania sa nechá zovrieť. Počas varenia sa občas prešľahá a varí sa asi 20 minút. Pred koncom sa pridá mlieko, povarí sa a precedí. Do precedenej polievky sa pridá prelisované rybie filé, zamieša, krátko povarí, vloží sa podusená zelenina, dochutí soľou, mletým korením a muškátovým orieškom. Nakoniec sa zjemní žĺtkom rozšľahaným so smotanou, zohreje sa a nesmie sa už variť. Pri podávaní sa posype najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.