Krémová polievka z rybieho filé

2015-09-29

Ingrediencie

  • 120 g mrazeného rybieho filé, soľ, 70 g masla, 50 g koreňovej zeleniny, 0,8 l rybacieho vývaru (voda, 3 kocky rybacieho bujónu), 1 lyžicu hladkej múky, 1 dl mlieka, mleté biele korenie, muškátový oriešok, 1 dl kyslej smotany, 1 žĺtok, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Rozmrazené filé sa osolí a udusí na 1/3 masla. Udusené mäso sa zbaví kosti a prelisuje cez husté cedidlo (prípadne najemno zomelie). Očistená umytá koreňová zelenina sa nakrája na jemné rezance a udusí na 1/3 masla domäkka. Zo zvyšku masla a múky sa pripraví svetlá zápražka, zaleje sa vlažným vývarom a za stáleho prešľahávania sa nechá zovrieť. Počas varenia sa občas prešľahá a varí sa asi 20 minút. Pred koncom sa pridá mlieko, povarí sa a precedí. Do precedenej polievky sa pridá prelisované rybie filé, zamieša, krátko povarí, vloží sa podusená zelenina, dochutí soľou, mletým korením a muškátovým orieškom. Nakoniec sa zjemní žĺtkom rozšľahaným so smotanou, zohreje sa a nesmie sa už variť. Pri podávaní sa posype najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1534
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1535

Podobné recepty:
  • Treska so stredomorskou zeleninou

    Treska so stredomorskou zeleninou

  • Kapor po Kyjevsky

    Kapor po Kyjevsky

  • Cesnačka po prepitej noci

    Cesnačka po prepitej noci

kuk