Králičia polievka
2016-06-06- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 1 predná časť králika
- soľ
- celé čierne korenie
- nové korenie
- 1 cibuľa
- 100 g karotky
- 70 g petržlenu
- 50 g zeleru
- 1 mladý kaleráb
- 1/4 karfiolu
- zelenú petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Očistené a umyté mäso dáme variť do studenej osolenej vody. Okoreníme celým čiernym korením a novým korením. Po pol hodine varenia pridáme očistenú cibuľu a zeleninu. Uvarenú polievku precedíme. Mäso vykostíme, pokrájame na malé kúsky a vložíme späť do polievky. Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme a vrátime späť do vývaru k pokrájanému králičiemu mäsu. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.