Husacia pečeň na víne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg husacej pečene, 150 g hladkej múky, mleté čierne korenie, 50 g husacej masti, 15 g konzervovaných hľuzoviek, 1,5 dl vína madeira, soľ. Na flambovanie: brandy podľa potreby, 10 g cukru, 2 banány, 3 pomaranče.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá, osušená husacia pečeň sa nakrája na filé s hmotnosťou 50 g a obalí v múke zmiešanej s mletým čiernym korením. Obalená pečeň sa pri miernej teplote podusí na husacej masti a potom sa vyberie. Do výpeku sa pridajú najemno nakrájané hľuzovky, víno madeira, krátko sa povarí, dochutí soľou a naleje do omáčnika. Banány a pomaranče sa ošúpu. Flambovanie: Pri dohotovovaní pred hosťom sa pripraví karamel, v ktorom sa obalia na plátky nakrájané banány a na dieliky rozobraný pomaranč. Na panvicu sa naleje polovica určeného množstva šťavy, pridá sa dusená pečeň, ohreje, poleje potrebným množstvom brandy, zapáli a nakoniec zaleje zvyškom šťavy. Pri podávaní sa pečeň poleje šťavou a ozdobí v karameli obalenom banáne a pomarančom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 767
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

768

Podobné recepty:
  • Pečené karbonátky

    Pečené karbonátky

  • Šampiňóny na bielo

    Šampiňóny na bielo

  • Chlieb plnený syrom a slaninou

    Chlieb plnený syrom a slaninou