Homár na kanadský spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 1,25 kg mrazeného homára, 2 lyžice masla, 150 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžičku soli, petržlenovú vňať, 2 lyžice bieleho vína, 1,5 dl holandskej omáčky, štipku mletého nového korenia, 50 g tvrdého syra.
Postup
Krok 1
Z vareného homára sa odlomia klepetá a chvost, pancier sa rozreže pozdĺž. Mäso sa vyberie a nakrája na hrubšie plátky. Na polovici masla sa opražia očistené, na plátky nakrájané šampiňóny a mierne sa osolia. Do holandskej omáčky sa zamieša víno a dochutí sa novým korením. Do gratiniek sa vloží porcia mäsa z nakrájaného homára, posype sa opraženými šampiňónmi a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou, poleje omáčkou, posype strúhaným syrom, pokvapká zvyškom masla a zapečie. Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, biele pečivo, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.