Baranie stehno pečené

2015-12-02

Popis

Pečené baranie stehno pripravíme rýchlo a jednoducho. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho stehna bez kosti
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžica masti
  • 3 dl vody
  • 1 lyžička rajčiakového pretlaku
  • 1 lyžička hladkej múky

Postup

Krok 1

Vykostené, prebytočného tuku zbavené, umyté a osušené baranie stehno sa zroluje a upevní motúzom. Upravené mäso sa osolí a nechá v chlade odležať. Mäso sa opečie na masti a potom sa pečie v mierne rozohriatej rúre. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou, podľa potreby sa podlieva horúcou vodou. Upečené mäso sa vyberie a vloží do kastróla. Šťava sa vydusí na tuk, pridá sa rajčiakový pretlak, krátko opraží, zapráši múkou a spolu opraží, zaleje vodou, rozmieša a dobre prevarí.

Krok 2

Šťava sa precedí, podľa potreby dochutí soľou. Po odstránení motúza sa pečené mäso krája cez vlákna, kladie na horúci tanier a podlieva šťavou. Vhodné prílohy: rozlične upravená dusená ryža, pečené zemiaky a dusené slivky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1402
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1403

Podobné recepty:
  • Pečené koleno prepoštskej reštaurácie

    Pečené koleno prepoštskej reštaurácie

  • Barania pečienka na liptovský spôsob

    Barania pečienka na liptovský spôsob

  • Bravčová panenská pečienka v lístkovom ceste

    Bravčová panenská pečienka v lístkovom ceste

kuk