Baranie stehno pečené
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Popis
Pečené baranie stehno pripravíme rýchlo a jednoducho. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu.
Ingrediencie
- 800 g baranieho stehna bez kosti
- 1 lyžička soli
- 2 lyžica masti
- 3 dl vody
- 1 lyžička rajčiakového pretlaku
- 1 lyžička hladkej múky
Postup
Krok 1
Vykostené, prebytočného tuku zbavené, umyté a osušené baranie stehno sa zroluje a upevní motúzom. Upravené mäso sa osolí a nechá v chlade odležať. Mäso sa opečie na masti a potom sa pečie v mierne rozohriatej rúre. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou, podľa potreby sa podlieva horúcou vodou. Upečené mäso sa vyberie a vloží do kastróla. Šťava sa vydusí na tuk, pridá sa rajčiakový pretlak, krátko opraží, zapráši múkou a spolu opraží, zaleje vodou, rozmieša a dobre prevarí.
Krok 2
Šťava sa precedí, podľa potreby dochutí soľou. Po odstránení motúza sa pečené mäso krája cez vlákna, kladie na horúci tanier a podlieva šťavou. Vhodné prílohy: rozlične upravená dusená ryža, pečené zemiaky a dusené slivky.