Chrenová nevarená omáčka

2016-04-13
  • Počet porcií : 2
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Najlepšia omáčka ako príloha k údenému mäsu.

Ingrediencie

  • 1 kelímok bieleho jogurtu
  • 4 lyžica polotučného mlieka
  • 2 ks natvrdo uvarené vajcia
  • soľ
  • 1 lyžička postrúhaného čerstvého chrenu
  • pár kvapky octu
  • umelé sladidlo
  • nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Omáčku môžeme pripraviť ručne alebo v šľahači. Pri ručnej príprave postupujeme tak, že v dostatočne veľkej miske zmiešame biely jogurt s mliekom na jednotnú hmotu. Potom zľahka vmiešame natvrdo uvarené a postrúhané vajcia, podľa chuti soľ, postrúhaný čerstvý chren, pár kvapiek octu, podľa chuti umelé sladidlo a nakoniec vmiešame zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.

Krok 2

Chrenová nevarená omáčka sa podáva ako príloha k varenému, dusenému alebo pečenému mäsu. Výborne chutí s vareným údeným mäsom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1219
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1220

Podobné recepty:
  • Fučka

    Fučka

  • Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

    Mleté teľacie mäso v kapustových listoch

  • Hovädzí guláš so šunkou

    Hovädzí guláš so šunkou

kuk