Chrenová nevarená omáčka
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina
- Počet porcií : 2
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Najlepšia omáčka ako príloha k údenému mäsu.
Ingrediencie
- 1 kelímok bieleho jogurtu
- 4 lyžica polotučného mlieka
- 2 ks natvrdo uvarené vajcia
- soľ
- 1 lyžička postrúhaného čerstvého chrenu
- pár kvapky octu
- umelé sladidlo
- nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Omáčku môžeme pripraviť ručne alebo v šľahači. Pri ručnej príprave postupujeme tak, že v dostatočne veľkej miske zmiešame biely jogurt s mliekom na jednotnú hmotu. Potom zľahka vmiešame natvrdo uvarené a postrúhané vajcia, podľa chuti soľ, postrúhaný čerstvý chren, pár kvapiek octu, podľa chuti umelé sladidlo a nakoniec vmiešame zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.
Krok 2
Chrenová nevarená omáčka sa podáva ako príloha k varenému, dusenému alebo pečenému mäsu. Výborne chutí s vareným údeným mäsom.