Baranina na majoráne

2015-12-02

Popis

Voňavé a hlavne šťavnaté baranie mäso pripravené na majoráne. Vyskúšajte ho so zemiakmi.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho mäsa predného s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • 75 g stuženého tuku
  • 75 g koreňovej zeleniny
  • 1 ks väčšiu cibuľu
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 0.6 l vývaru z mäsa
  • 4 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1.5 dl mlieka
  • majorán

Postup

Krok 1

Očistené predné baranie mäso, čiastočne odkostené, sa zbaví tuku a nakrája na rovnomerné kusy, asi 5 ks na porciu. Umyté mäso sa vloží variť do vriacej vody, osolí, pridá na kúsky nakrájaná koreňová zelenina, polovica očistenej cibule a varí sa domäkka. Uvarené mäkké mäso sa vyberie a vloží do čistého hrnca. Zvyšok cibule nakrájanej na tenké plátky sa dusí na tuku, pridá sa rozotretý cesnak, hladká múka, spolu opraží a zaleje vlažným vývarom z mäsa. Vriaca omáčka sa dochutí soľou, mletým čiernym korením a majoránom a prevarí. Nakoniec sa omáčka zjemní mliekom.

Krok 2

Hotová omáčka sa precedí na mäso a spolu krátko povarí.

Krok 3

Vhodná príloha: varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1015
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1016

Podobné recepty:
  • Baranie rezne na spôsob Hortobágy

    Baranie rezne na spôsob Hortobágy

  • Jablkový lekvár

    Jablkový lekvár

  • Sladké fazuľové pyré

    Sladké fazuľové pyré

kuk