Baranina na majoráne
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Iné
Popis
Voňavé a hlavne šťavnaté baranie mäso pripravené na majoráne. Vyskúšajte ho so zemiakmi.
Ingrediencie
- 800 g baranieho mäsa predného s kosťou
- 1 lyžička soli
- 75 g stuženého tuku
- 75 g koreňovej zeleniny
- 1 ks väčšiu cibuľu
- 2 lyžica hladkej múky
- 0.6 l vývaru z mäsa
- 4 strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie
- 1.5 dl mlieka
- majorán
Postup
Krok 1
Očistené predné baranie mäso, čiastočne odkostené, sa zbaví tuku a nakrája na rovnomerné kusy, asi 5 ks na porciu. Umyté mäso sa vloží variť do vriacej vody, osolí, pridá na kúsky nakrájaná koreňová zelenina, polovica očistenej cibule a varí sa domäkka. Uvarené mäkké mäso sa vyberie a vloží do čistého hrnca. Zvyšok cibule nakrájanej na tenké plátky sa dusí na tuku, pridá sa rozotretý cesnak, hladká múka, spolu opraží a zaleje vlažným vývarom z mäsa. Vriaca omáčka sa dochutí soľou, mletým čiernym korením a majoránom a prevarí. Nakoniec sa omáčka zjemní mliekom.
Krok 2
Hotová omáčka sa precedí na mäso a spolu krátko povarí.
Krok 3
Vhodná príloha: varené zemiaky.