Kuracie závitky vyprážané
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 50 g šunky, 50 g tvrdého syra, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 3 lyžice mlieka, 150 g strúhanky, olej, maslo.
Postup
Krok 1
Očistené, vykostené, kože zbavené, umyté a osušené kuracie prsia sa nakrájajú šikmým rezom cez vlákna na rezne s hmotnosťou 150 g na porciu. Nakrájané rezne sa zľahka naklepú, mierne osolia, okorenia, pokryjú tenkým plátkom šunky, syra, zavinú, upevnia kovovou ihlicou a obalia v múke, vajciach rozšľahaných s mliekom, soľou, korením a v strúhanke. Obalené závitky sa vyprážajú v rozohriatom oleji z obidvoch strán dozlata, vyberú, nechajú odkvapkať a pokvapkajú sa roztopeným maslom. (Týmto spôsobom sa môžu pripravovať aj stehná, ktoré sa vykostia vykrútením kosti v hornej časti kĺbu a otvor sa naplní šunkou a syrom.) Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, porcia - rez citróna.