Kuracie závitky vyprážané

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 50 g šunky, 50 g tvrdého syra, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 3 lyžice mlieka, 150 g strúhanky, olej, maslo.

Postup

Krok 1

Očistené, vykostené, kože zbavené, umyté a osušené kuracie prsia sa nakrájajú šikmým rezom cez vlákna na rezne s hmotnosťou 150 g na porciu. Nakrájané rezne sa zľahka naklepú, mierne osolia, okorenia, pokryjú tenkým plátkom šunky, syra, zavinú, upevnia kovovou ihlicou a obalia v múke, vajciach rozšľahaných s mliekom, soľou, korením a v strúhanke. Obalené závitky sa vyprážajú v rozohriatom oleji z obidvoch strán dozlata, vyberú, nechajú odkvapkať a pokvapkajú sa roztopeným maslom. (Týmto spôsobom sa môžu pripravovať aj stehná, ktoré sa vykostia vykrútením kosti v hornej časti kĺbu a otvor sa naplní šunkou a syrom.) Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, porcia - rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1104
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1105

Podobné recepty:
  • Kohút na víne

    Kohút na víne

  • Dvojitý biftek - Chateaubriand

    Dvojitý biftek - Chateaubriand

  • Morčacie prsia na piemontský spôsob

    Morčacie prsia na piemontský spôsob

kuk