Kurča na marhuliach

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, mleté biele korenie, 1 dl oleja, 1 lyžicu hladkej múky, polovicu cibule, 500 g marhúľ, 1 lyžičku práškového cukru.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, umyté, osušené kurča sa nakrája na štvrtky, ktoré sa vo vhodnej nádobe na rozohriatom oleji opečú dozlata. Časť oleja po opekaní sa zleje, zostatok sa zapráši múkou a mieša, kým nevznikne kaša. Tá sa za stáleho miešania zalieva vlažnou vodou, kým sa nevytvorí hustejšia omáčka. Do omáčky sa pridá nadrobno nakrájaná cibuľa a pri miernom varení sa nechá rozvariť. Pridajú sa kôstok zbavené marhule, rozkrájané na polovičky, ochutia sa cukrom, soľou, korením, vložia sa opečené kusy kurčaťa a pomaly sa dusia domäkka. Vhodné prílohy: zemiaková kaša, dusená ryža, hlávkový šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 898
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

899

Podobné recepty:
  • Moriak pečený na slanine

    Moriak pečený na slanine

  • Morka bystrickej gazdinky

    Morka bystrickej gazdinky

  • Hydinové buchtičky

    Hydinové buchtičky

kuk