Kurča na marhuliach
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, mleté biele korenie, 1 dl oleja, 1 lyžicu hladkej múky, polovicu cibule, 500 g marhúľ, 1 lyžičku práškového cukru.
Postup
Krok 1
Očistené, vypitvané, umyté, osušené kurča sa nakrája na štvrtky, ktoré sa vo vhodnej nádobe na rozohriatom oleji opečú dozlata. Časť oleja po opekaní sa zleje, zostatok sa zapráši múkou a mieša, kým nevznikne kaša. Tá sa za stáleho miešania zalieva vlažnou vodou, kým sa nevytvorí hustejšia omáčka. Do omáčky sa pridá nadrobno nakrájaná cibuľa a pri miernom varení sa nechá rozvariť. Pridajú sa kôstok zbavené marhule, rozkrájané na polovičky, ochutia sa cukrom, soľou, korením, vložia sa opečené kusy kurčaťa a pomaly sa dusia domäkka. Vhodné prílohy: zemiaková kaša, dusená ryža, hlávkový šalát.