Bažant na spôsob maďarskej pusty

2015-12-03

Popis

Obed v podobe bažanta s plnkou. Bažant na spôsob maďarskej pusty je poliaty s brandy a flambovaný.

Ingrediencie

  • 1.6 g očisteného bažanta
  • 150 g slaniny
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 100 g ryže
  • 100 g dyňového kompótu
  • 1 ks vajce
  • 0.25 dl brandy
  • 1.5 dl hovädzieho vývaru
  • 50 g ríbezľového džemu

Postup

Krok 1

Očistený, na ohni opálený bažant sa umyje a osuší. Pripravený bažant sa naplní plnkou, osolí zvyškom soli, okorení, obalí do tenkých plátkov slaniny a upevní motúzom. Pripravený bažant sa vo vhodnej nádobe vloží do rúry, podleje časťou vývaru a pomaly pečie domäkka.

Krok 2

Upečený bažant sa poleje brandy, zapáli a flambuje. Vyberie sa z výpeku, pridá sa ríbezľový džem zmiešaný so zvyškom vývaru a krátko sa povarí.

Krok 3

Porcie bažanta s plnkou sa polejú pikantnou šťavou.

Krok 4

Plnka: Do uvarenej, vychladnutej ryže sa pridá odkvapkaný, na menšie kocky nakrájaný dyňový kompót (nahradiť sa môže broskyňovým) a vajcia. Plnka sa osolí, okorení a zamieša.

Krok 5

Vhodné prílohy: zemiakové krokety alebo pečené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1424
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1425

Podobné recepty:
  • Šošovica na taliansky spôsob

    Šošovica na taliansky spôsob

  • Prírodné rebierko z diviaka

    Prírodné rebierko z diviaka

  • Červený olej

    Červený olej

kuk