Pečený bažant s ananásom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina
Ingrediencie
- 1,6 kg očisteného bažanta, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, celé čierne korenie, 200 g ananásu, 1 dl šťavy z ananásového kompótu, 2 cibule, 1 lyžicu masla.
Postup
Krok 1
Očistený bažant sa opáli na ohni, umyje a osuší. Potom sa rozdelí na štvrtky, prešpikuje polovicou slaniny nakrájanej na prúžky, osolí, okorení nahrubo rozdrveným čiernym korením, vloží do vhodnej nádoby, zaleje ananásovou šťavou a nechá odležať. Vo vhodnej nádobe sa opraží do sklovita zvyšok slaniny nakrájanej na kocky, pridá sa nadrobno nakrájaná cibuľa, maslo, pridajú sa pripravené porcie bažanta a vloží sa do rúry pomaly piecť domäkka. Počas pečenia sa mäso polieva vlastnou šťavou, podľa potreby sa dolieva vodou a ananásovou šťavou. Pred dopečením sa pridá ananás nakrájaný na kúsky a spolu sa prehreje. Pri podávaní sa porcia pečeného bažanta ozdobí plátkami ananásu a podleje šťavou. Vhodná príloha: rozlične upravené zemiaky.