Prsia z divej kačice na broskyniach
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina
Ingrediencie
- 1 kg pŕs divej kačice, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 3 lyžice masla, 1,5 dl bieleho vína, 5 broskýň.
Postup
Krok 1
Vykostené, kože zbavené prsia sa nakrájajú na plátky - 2 kusy s hmotnosťou 200 g na porciu. Na povrchu sa na niekoľkých miestach zľahka narežú, osolia a okorenia. Pripravené mäso sa zľahka opečie na masle z obidvoch strán, podleje vínom a vodou a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia a podľa potreby dolieva vínom a vodou. Mäkké mäso sa vyberie a do šťavy sa pridajú olúpané, vykôstkované broskyne, nakrájané na osminky, a krátko sa podusia. Pri podávaní sa prsia obložia osminkami podusených broskýň a polejú šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ríbezľový alebo brusnicový kompót.