Prsia z divej kačice na broskyniach

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg pŕs divej kačice, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 3 lyžice masla, 1,5 dl bieleho vína, 5 broskýň.

Postup

Krok 1

Vykostené, kože zbavené prsia sa nakrájajú na plátky - 2 kusy s hmotnosťou 200 g na porciu. Na povrchu sa na niekoľkých miestach zľahka narežú, osolia a okorenia. Pripravené mäso sa zľahka opečie na masle z obidvoch strán, podleje vínom a vodou a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia a podľa potreby dolieva vínom a vodou. Mäkké mäso sa vyberie a do šťavy sa pridajú olúpané, vykôstkované broskyne, nakrájané na osminky, a krátko sa podusia. Pri podávaní sa prsia obložia osminkami podusených broskýň a polejú šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ríbezľový alebo brusnicový kompót.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1001
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1002

Podobné recepty:
  • Srnčie rebierka na šampiňónoch

    Srnčie rebierka na šampiňónoch

  • Zajac načierno

    Zajac načierno

  • Srnčie medailóniky s brusnicami

    Srnčie medailóniky s brusnicami

kuk