Sójovo-hubovo-kelová fašírka v celku
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Sójové pokrmy
Ingrediencie
- 1 balík sójovej drviny, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 3 kusy celozrnného pečiva, 300 g vareného kelu, 20 g sušených húb, soľ, 2 lyžice rastlinného oleja, 4 strúčiky cesnaku, drvená rasca, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, majorán.
Postup
Krok 1
Sójovú drvinu spolu so sušenými hubami zalejeme vriacim zeleninovým vývarom. Celozrnné pečivo namočíme do vlažnej vody. Sójovú drvinu spolu so sušenými hubami pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do nádoby vhodnej na vymiešanie fašírkovej zmesi. Pridáme vytlačené pečivo, pomletý varený kel, soľ, rastlinný olej, rozotretý cesnak, drvenú rascu, postrúhanú cibuľu, mleté čierne korenie a majorán. Všetko dôkladne premiešame a vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme zľahka vytreli rastlinným olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Podávame s varenými zemiakmi. Ako prílohu môžeme použiť zeleninové šaláty podľa vlastnej chuti, pričom nezabúdame na vhodnosť kombinácie s hlavnou rastlinnou skupinou.