Kuracie stehná na cesnaku
2016-01-09- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Hydina , Pečené (grilované) kurča
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 70 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 110 min.
Popis
Máte doma veľa cesnaku? Pripravte si kuracie stehná na cesnaku.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie stehná
- 3 strúčik cesnaku
- soľ
- rastlinný olej
- 200 g tvrdého syra na strúhanie (nízkotučného)
- čerstvá zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, potrieme cesnakom rozotretým so soľou a necháme postáť 60 minút. V hlbšej panvici na vyprážanie rozohrejeme rastlinný olej, vložíme doň pripravené kuracie stehná a pomaly opečieme na miernom ohni z obidvoch strán do mäkka. Hotové, ešte horúce posypeme postrúhaným tvrdým syrom a hneď podávame podľa vlastnej chuti pokvapkané nevarenou omáčkou a s rôznymi zeleninovými šalátmi, pričom dbáme na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.