Džuveč II

2018-01-12

Popis

Džuveč II Podávame na ohriatych tanieroch posypané petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno alebo posekaným kôprom.

Ingrediencie

  • 400 g bravčového alebo baranieho mäsa
  • 80 g slnečnicového oleja
  • 200 g cibule
  • 300 g zelenej papriky
  • 200 g rajčiakov
  • 8 g mletej sladkej papriky
  • 2 strúčik cesnaku
  • 250 g baklažánov
  • 100 g zelenej fazuľky
  • 80 g ryže
  • 40 g rajčiakového pretlaku
  • kôpor alebo petržlenovú vňať
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na drobné kocky a vložíme do rozohriatého oleja, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme. Opečené mäso vyberieme a na tom istom tuku speníme do zlatožlta pokrájanú cibuľu, poprášime mletou sladkou paprikou, pridáme rajčiakový pretlak, zalejeme horúcou vodou a všetko krátko povaríme. Vložíme opečené mäso, ktoré v tejto šťave asi 10 minút podusíme. Potom mäso preložíme do rajnice, pridáme očistené a pokrájané baklažány, fazuľku, rajčiaky a papriku. Potom pridáme uvarenú ryžu a zalejeme zvyškom rajčiakovej opaprikovanej šťavy. Osolíme a v rúre zapečieme. Môžeme pridať aj zemiaky pokrájané na štvrtky. Dbáme na to, aby sa pokrm nepripálil. Obsah nemiešame, len občas potrasieme. Podávame na ohriatych tanieroch posypané petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno alebo posekaným kôprom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2071
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2072

Podobné recepty:
  • Pečené bravčové rebierka

    Pečené bravčové rebierka

  • Mäsová roláda v lístkovom ceste

    Mäsová roláda v lístkovom ceste

  • Bratislavská roštenka

    Bratislavská roštenka

kuk