Pečená sliepka s medom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Cudzokrajná kuchyňa , Čínska kuchyňa
Ingrediencie
- 1/2 sliepky, 4 lyžice medu, 4 lyžice masla, pomleté búrske oriešky, 1 lyžičku mletého zázvoru, soľ, tuk.
Postup
Krok 1
Sliepku asi 1 hodinu pred pečením posolíme. Do sliepky v miestach kĺbov urobíme nožom hlboký zárez, ktorý natrieme maslom zmiešaným s medom. Maslom a medom ponatierame aj celú sliepku zvonku i zvnútra. Na pekáč dáme trochu tuku, vložíme sliepku, posypeme ju zázvorom, pomletými orieškami a pečieme. Počas pečenia sliepku polievame, prípadne natierame zmesou masla a medu.