Krehké arašidové koláčiky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,5 šálky polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 šálka práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 180 g Hery, 1 lyžicu arašidového masla. Plnka: 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice vody.

Postup

Krok 1

V malej miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. V druhej miske vyšľaháme Heru, arašidové maslo, cukor, vanilkový cukor a vajcia. Do vyšľahanej hmoty pridáme obsah prvej misky a dobre vymiešame. Plnka: arašidové maslo, cukor a vodu vymiešame dohladka. Odoberieme 1 lyžicu cesta, z ktorého v rukách vyformujeme malú placku veľkosti dlane, do stredu dáme plnku, placku preložíme a vyformujeme okrúhly ploský koláčik. Koláčiky ukladáme na plech ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme pri nižšej teplote 20 až 25 minút. Hotové koláčiky posypeme práškovým cukrom. Skladujeme v uzavretej nádobe. Z jednej dávky pripravíme 25 až 30 koláčikov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1097
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1098

Podobné recepty:
  • Vianočný štedrák

    Vianočný štedrák

  • Špenátové guľky

    Špenátové guľky

  • Cibuľový koláč III

    Cibuľový koláč III

kuk