Krehké arašidové koláčiky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 1,5 šálky polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 šálka práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 180 g Hery, 1 lyžicu arašidového masla. Plnka: 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice vody.
Postup
Krok 1
V malej miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. V druhej miske vyšľaháme Heru, arašidové maslo, cukor, vanilkový cukor a vajcia. Do vyšľahanej hmoty pridáme obsah prvej misky a dobre vymiešame. Plnka: arašidové maslo, cukor a vodu vymiešame dohladka. Odoberieme 1 lyžicu cesta, z ktorého v rukách vyformujeme malú placku veľkosti dlane, do stredu dáme plnku, placku preložíme a vyformujeme okrúhly ploský koláčik. Koláčiky ukladáme na plech ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme pri nižšej teplote 20 až 25 minút. Hotové koláčiky posypeme práškovým cukrom. Skladujeme v uzavretej nádobe. Z jednej dávky pripravíme 25 až 30 koláčikov.