Lenivá štrúdľa
2016-09-15- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče , Z pekáča Jula Viršíka , 2000
Ingrediencie
- 0,5 l maku, 0,5 l mletého cukru, 0,5 l polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Náplň: 1,5 kg jabĺk (prípadne i viac), cukor podľa chuti, 1 vanilkový cukor. Maslo a múku na vymastenie a vysypanie pekáča. Polovicu Palmarínu.
Postup
Krok 1
Mak, cukor, múku a prášok do pečiva zmiešame a rozdelíme na tri časti. Ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká postrúhame, osladíme podľa chuti a premiešame s vanilkovým cukrom. Pekáč vymastíme maslom a vysypeme múkou. Jednu tretinu makovej zmesi vysypeme na pekáč a urovnáme. Na suchú makovú zmes navrstvíme polovicu postrúhaných jabĺk, opäť nasypeme makovú zmes, jablká a nakoniec navrstvíme suchú makovú zmes. Navrch postrúhame stuhnutý Palmarín a pečieme vo vyhriatej rúre. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.