Grilované kozie mäso s africkou ryžou
2018-03-23- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Iná
- Čas prípravy : 30 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Grilované kozie mäso s africkou ryžou
Ingrediencie
- 1 ks cibuľu
- 4 strúčik cesnaku
- čerstvý zázvor
- lístky koriandru
- mletú škoricu
- kardamomové semienka
- rímsku rascu
- papričky čili
- 1 dl šafranom ochuteného kozieho mlieka
- 4 ks vajcia uvarené natvrdo
- kandizovaný ananás
- 4 dl šafranom ochutení kozí jogurt
- lístky koriandru
- rajčiny
- 500 g ryže
- bazalku
- olej
- ružovú vodu (môže byť zriedená pomarančová šťava)
- 3 ks bobkové listy
- soľ
- 2 dl smotany
- 600 g kozieho mäsa zo stehna
- 200 g slaniny
- 100 g kandizovaného ananásu
- 50 g sušených ríbezlí
- 100 g orieškov kešu a mandlí
Postup
Krok 1
Na tuku speníme na polokolieska pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájaný zázvor, prelisovaný cesnak, kardamomové semienka, sušený koriander, škoricu, rímsku rascu, premiešame a len veľmi krátko osmažíme.
Krok 2
Pridáme v niekoľkých vodách umytú ryžu (zbavenú škrobu), premiešame, osolíme a osmažíme pri súčasnom miešaní.
Krok 3
Pridáme polámané čili papričky, podlejeme to ružovou vodou, pridáme bobkové listy, prilejeme mlieko ochutené šafranom (šafran bol pridaný do horúceho mlieka), smotanu, podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a varíme do zmäknutia ryže.
Krok 4
Na ihlu striedavo napicháme kozie mäso a slaninu, osolíme a grilujeme na grile s dreveným uhlím. Ihly s mäsom preložíme na misku a polejeme jogurtom ochuteným šafranom (šafran dáme do malého množstva vriaceho mlieka a po vychladnutí zmiešame s jogurtom). Posypeme to lístkami koriandru.
Krok 5
Hotovú ryžu premiešame s kandizovaným ananásom.
Krok 6
Na masle krátko osmažíme oriešky, mandle a sušené ríbezle a pridáme k ryži.
Krok 7
Ryžu premiešame a ozdobíme ju polovicami rajčín, ktoré sme potreli olivovým olejom a krátko grilovali, a kolieskami natvrdo uvarených vajec, posypeme lístkami koriandra.