Morčacie vrecko plnené jablkami
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 0,5 kg morčacích pŕs vcelku, 2 citróny, 20 g hrozienok, 2 jablká, 35 g masla, 4 lyžice sladkej smotany, viazaničku pažítky, mleté čierne korenie, soľ, olej.
Postup
Krok 1
Do misy vytlačíme šťavu z jedného citróna. Druhý citrón nakrájame na veľmi tenké kolieska. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na 8, alebo viac dielov, vložíme ich do citrónovej šťavy. V kuse mäsa vytvoríme ostrým nožom vrecko, vnútrajšok posolíme, naplníme ho hrozienkami, jablkami a pridáme kúsok masla. Uzatvoríme špáradlom. Vrecko osolíme, okoreníme a opekáme zo všetkých strán. V prípade potreby podlejeme vodou a dodusíme do mäkka. Smotanu pomaly zahrejeme, pridáme kolieska citróna, nadrobno pokrájanú pažítku, okoreníme a zamiešame. Mäkké mäso nakrájame na plátky a na tanieri prelejeme omáčkou.