Morčacie vrecko plnené jablkami

1970-01-01

Ingrediencie

  • 0,5 kg morčacích pŕs vcelku, 2 citróny, 20 g hrozienok, 2 jablká, 35 g masla, 4 lyžice sladkej smotany, viazaničku pažítky, mleté čierne korenie, soľ, olej.

Postup

Krok 1

Do misy vytlačíme šťavu z jedného citróna. Druhý citrón nakrájame na veľmi tenké kolieska. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na 8, alebo viac dielov, vložíme ich do citrónovej šťavy. V kuse mäsa vytvoríme ostrým nožom vrecko, vnútrajšok posolíme, naplníme ho hrozienkami, jablkami a pridáme kúsok masla. Uzatvoríme špáradlom. Vrecko osolíme, okoreníme a opekáme zo všetkých strán. V prípade potreby podlejeme vodou a dodusíme do mäkka. Smotanu pomaly zahrejeme, pridáme kolieska citróna, nadrobno pokrájanú pažítku, okoreníme a zamiešame. Mäkké mäso nakrájame na plátky a na tanieri prelejeme omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 864
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

865

Podobné recepty:
  • Kuracie krídelká s karí omáčkou

    Kuracie krídelká s karí omáčkou

  • Grilované krídelka „buffalo“

    Grilované krídelka „buffalo“

  • Moriak plnený lahôdkovou kukuricou

    Moriak plnený lahôdkovou kukuricou

kuk