Veľkonočná roláda

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Zadný diel králika, 1 kg chudšieho bravčového bôčika, 100 g slaniny, 1 menšiu cibuľu, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 2,2 dl smotany, 2 lyžice hladkej múky, soľ, 2 lyžice nadrobno pokrájaných jarných byliniek (žihľava, pažítka, petržlenová vňať), celé korenie, nové korenie, bobkový list.

Postup

Krok 1

Zadný diel králika vykostíme a nožom a naklepaním upravíme tak, aby vznikol plát. Bravčový bôčik pripravíme na rovnako veľký plát. Oba pláty osolíme a posypeme pokrájanými bylinkami. Na bravčový plát položíme plát z králika, zvinieme do rolády, zviažeme niťou. Slaninu pokrájame na kocky, čiastočne vyškvaríme, opražíme na nej pokrájanú cibuľu, pokrájanú koreňovú zeleninu. Základ dáme do pekáča, pridáme korenie, nové korenie, bobkový list a vložíme roládu. Za občasného podlievania upečieme do mäkka. Korenie vyberieme, šťavu so zeleninou vyberieme a zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou. Krátko povaríme a podľa potreby dochutíme. Nakoniec prepasírujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1224
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1225

Podobné recepty:
  • Roztopašná vinohradníčka

    Roztopašná vinohradníčka

  • Bažant pečený na ovocí

    Bažant pečený na ovocí

  • Králik pečený na katalánsky spôsob

    Králik pečený na katalánsky spôsob

kuk