Veľkonočná roláda
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Zverina , Králik
Ingrediencie
- Zadný diel králika, 1 kg chudšieho bravčového bôčika, 100 g slaniny, 1 menšiu cibuľu, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 2,2 dl smotany, 2 lyžice hladkej múky, soľ, 2 lyžice nadrobno pokrájaných jarných byliniek (žihľava, pažítka, petržlenová vňať), celé korenie, nové korenie, bobkový list.
Postup
Krok 1
Zadný diel králika vykostíme a nožom a naklepaním upravíme tak, aby vznikol plát. Bravčový bôčik pripravíme na rovnako veľký plát. Oba pláty osolíme a posypeme pokrájanými bylinkami. Na bravčový plát položíme plát z králika, zvinieme do rolády, zviažeme niťou. Slaninu pokrájame na kocky, čiastočne vyškvaríme, opražíme na nej pokrájanú cibuľu, pokrájanú koreňovú zeleninu. Základ dáme do pekáča, pridáme korenie, nové korenie, bobkový list a vložíme roládu. Za občasného podlievania upečieme do mäkka. Korenie vyberieme, šťavu so zeleninou vyberieme a zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou. Krátko povaríme a podľa potreby dochutíme. Nakoniec prepasírujeme.