Šopský šalát (pravý bulharský)

2016-05-03

Ingrediencie

  • 200 g červenú papriku, 400 g rajčín, 400 g uhoriek, 200 g ovčieho syra (môže byť Balkánsky syr), 100 g červenej cibule, olivový olej, soľ, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme jadrovníka a zrniečok, nakrájame na kocky. Uhorky ošúpeme a pokrájame na kocky, pridáme rajčiny pokrájané na kocky, cibuľu pokrájanú na drobno, na drobno pokrájanú aj petržlenovú vňať a papriku. Polejeme olivovým olejom a premiešame. Porcie posypme strúhaným syrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 1909
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1910

Podobné recepty:
  • Šalát z červenej kapusty II

    Šalát z červenej kapusty II

  • Holandská rajčiaková polievka (studená)

    Holandská rajčiaková polievka (studená)

  • Dressing pre šalát Cézar

    Dressing pre šalát Cézar

kuk