Francúzska ryža

2018-02-15

Popis

Francúzska ryža

Ingrediencie

  • 3 dl ryže
  • niekoľko plátkov oravskej slaniny
  • 3 ks vajcia uvarené natvrdo alebo hovädzie mäso podusené na cibuľke
  • prípadne hovädzie mäso vo vlastnej šťave
  • cibuľu
  • olej

Postup

Krok 1

Ryžu opražíme na oleji (3 až 4 minúty), zalejeme ju 4,5 dl vody a dusíme. Nie celkom udusenú ryžu odstavíme. Plech vyložíme plátkami oravskej slaniny, na ne navrstvíme polovicu ryže, ďalej navrstvíme polovicu uduseného mäsa so šťavou, resp. polovicu mäsa z konzervy, posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou, prelisovanými vajciami, navrstvíme druhú ryže, polovicu mäsa a vložíme do rúry. Zapekáme asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1497
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1498

Podobné recepty:
  • Celozrnné pečivo

    Celozrnné pečivo

  • Domáca zmrzlina

    Domáca zmrzlina

  • Liluškina babovecka

    Liluškina babovecka