Zemiakové ragú
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 250 g mrkvy, 4 rajčiny, 1 zelenú papriku, 1 žltú papriku, 2 cibule, zeleninový vývar, olej, 150 g prerastenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, yzop, bazalku.
Postup
Krok 1
Na osmaženú cibuľu dáme na väčšie kocky pokrájané zemiaky, na hrubo pokrájanú mrkvu, podlejeme vývarom a dusíme asi 15 minút. Pridáme pokrájané papriky, ošúpané, pokrájané rajčiny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, stebielkom yzopu a dodusíme do mäkka. Zo slaniny nakrájame 4 plátky, zvyšok na rezance. Opečieme, rezance pridáme ku zmesi a dochutíme. Opečené plátky slaniny poukladáme navrch. Ozdobíme bazalkou.