Indické kurča tandoori
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Indická kuchyňa , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 malé kurča rozdelíme na osem kúskov, šťavu zo zeleného citróna, tri strúčiky cesnaku, 3 dl bieleho jogurtu, kúsok zázvoru, lyžičku kurkumy (indické korenie), mletý šafran, štipku kajenského korenia, soľ, korenie.
Postup
Krok 1
Cesnak a zázvor jemne nastrúhame. Zmiešame s citrónovou šťavou, jogurtom a koreninami. Z kurčaťa stiahneme kožu, jemne ho narežeme, posolíme a vložíme do hlbšej nádoby. Zalejeme marinádou a necháme štyri hodiny marinovať. Potom kura vložíme do grilu a grilujeme štyridsať minút. Často obraciame a polievame marinádou. Tesne pred podávaním mäso pokvapkáme citrónovou šťavou a obložíme zeleninou, hlávkovým šalátom, kapustou, paradajkami. Vhodná je aj ozdobne nakrájaná reďkev.