Fučka
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fučka. Vhodnou prílohou k fučke sú rôzne zeleninové šaláty, ktoré sa môžu kombinovať s hlavnou rastlinnou skupinou.
Ingrediencie
- 600 g zemiakov
- soľ
- polohrubá múka
- 3 ks cibule
- rastlinný olej
- nadrobno posekaná čerstvá pažítka
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Keď sa zemiaky začnú rozsýpať, vodu čiastočne scedíme a zemiaky roztlačíme. Potom ich zaprášime múkou, vymiešame a chvíľu varíme za stáleho miešania, aby para z kaše 'vyfučala'. Fučku rozdelíme na taniere a polejeme posekanou cibuľou opraženou na rastlinnom oleji. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou čerstvou pažítkou.