Fučka

2018-02-21

Popis

Fučka. Vhodnou prílohou k fučke sú rôzne zeleninové šaláty, ktoré sa môžu kombinovať s hlavnou rastlinnou skupinou.

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov
  • soľ
  • polohrubá múka
  • 3 ks cibule
  • rastlinný olej
  • nadrobno posekaná čerstvá pažítka

Postup

Krok 1

Umyté zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Keď sa zemiaky začnú rozsýpať, vodu čiastočne scedíme a zemiaky roztlačíme. Potom ich zaprášime múkou, vymiešame a chvíľu varíme za stáleho miešania, aby para z kaše 'vyfučala'. Fučku rozdelíme na taniere a polejeme posekanou cibuľou opraženou na rastlinnom oleji. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou čerstvou pažítkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2237
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2238

Podobné recepty:
  • Rizoto s naklíčeným mungom a špaldou, cvikla

    Rizoto s naklíčeným mungom a špaldou, cvikla

  • Vegetariánsky tatarák

    Vegetariánsky tatarák

  • Baklažán s paradajkami

    Baklažán s paradajkami