Plnené kačacie prsia s lievancami

2002-06-12

Ingrediencie

  • 2 kačacie prsia s kožou, 6 plátkov prerastenej slaniny, 2 rožky, 100 g plesňového syra (napr. Niva), 1 vajce, smotanu, soľ, mleté čierne korenie. Lievance: kvasnice, 3,5 dl mlieka, 250 g hladkej múky, vajce, soľ, kukuricu.

Postup

Krok 1

Rožky pokrájame a namočíme do smotany. Pridáme postrúhaný plesňový syr a vajce. Zmes okoreníme a premiešame. Do kačacích pŕs urobíme zárezom vrecko, ktoré naplníme zmesou. Prudko opečieme, zabalíme do slaniny a pečieme v rúre do mäkka. Lievance: s kvasníc a mlieka pripravíme kvások. Múku, vajce a kukuricu zmiešame s kváskom. Po vykysnutí z hmoty vypražíme lievance.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 801
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

802

Podobné recepty:
  • Perlička dusená na slanine

    Perlička dusená na slanine

  • Orientálne kura

    Orientálne kura

  • Kuracie krídla so zázvorom

    Kuracie krídla so zázvorom

kuk