Plnené kačacie prsia s lievancami
2002-06-12- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
Ingrediencie
- 2 kačacie prsia s kožou, 6 plátkov prerastenej slaniny, 2 rožky, 100 g plesňového syra (napr. Niva), 1 vajce, smotanu, soľ, mleté čierne korenie. Lievance: kvasnice, 3,5 dl mlieka, 250 g hladkej múky, vajce, soľ, kukuricu.
Postup
Krok 1
Rožky pokrájame a namočíme do smotany. Pridáme postrúhaný plesňový syr a vajce. Zmes okoreníme a premiešame. Do kačacích pŕs urobíme zárezom vrecko, ktoré naplníme zmesou. Prudko opečieme, zabalíme do slaniny a pečieme v rúre do mäkka. Lievance: s kvasníc a mlieka pripravíme kvások. Múku, vajce a kukuricu zmiešame s kváskom. Po vykysnutí z hmoty vypražíme lievance.