Rukola

2002-06-19

Ingrediencie

  • Latinsky eruca sativa, česky rukola, resp. roketa setá, taliansky rukola.

Postup

Krok 1

Zaujímavá, nevšedná a nenáročná lahôdka, ktorá môže spestriť celoročne náš stôl. Stretávame sa s ňou v stredomorí – je najmä súčasťou rôznych šalátov a nátierok alebo ozdobou antipást. Jej neobvyklá, ostrá chuť a špecifická vôňa vyniká aj v úplne jednoduchej úprave. Chlieb s maslom, margarínom, husto pokryjeme čerstvo natrhanými lístkami rukoly a posolíme. Dokonalá harmónia chutí nás určite očarí. Sú však ľudia, ktorí rukolu neznášajú.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 876
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

877

Podobné recepty:
  • Cesnakový elixír

    Cesnakový elixír

  • Šafran

    Šafran

  • Druhy zeleru

    Druhy zeleru

kuk