Škoricové placky

2003-10-24

Ingrediencie

  • 200 g práškového cukru, 250 g olúpaných mandlí, 1 lyžičku mletej škorice, maslo na vymazanie plechu, 3 bielka.

Postup

Krok 1

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme práškový cukor a miešaním pripravíme hodvábne hladký krém. polovicu krému dáme do sklenenej nádoby a odložíme do chladničky. Mandle pomelieme a pridáme do druhej polovice krému aj s lyžičkou mletej škorice. Dobre premiešame a odložíme na 3 hodiny do chladničky. Na pocukrenej doske vyvaľkáme túto masu na hrúbku asi 3 milimetrov a vykrajujeme placky, ktoré ukladáme na maslom vymastený plech. Povrch potierane bielkovým krémom. Pečieme v mierne vyhriatej rúre, až placky dostanú celkom svetlú farbu. Necháme ich na plechu vychladnúť, až potom ukladáme na misu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 441
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

442

Podobné recepty:
  • Grófkin koláč

    Grófkin koláč

  • Alsaský bekof (Francúzsko)

    Alsaský bekof (Francúzsko)

  • Parížska nepečená torta

    Parížska nepečená torta