Roštenka so zeleninou a jablkami

2003-02-28

Ingrediencie

  • 600 g vykostenej hovädzej roštenky, 60 g tuku, 20 g masla, soľ, 20 g hladkej múky, 10 g horčice, mleté čierne korenie, 20 g paradajkového pretlaku, 120 g jabĺk, 40 g zeleru, 40 g mrkvy, 40 g cibule, 2 dl bieleho vína, voda.

Postup

Krok 1

Z roštenky nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, vyklepeme, osolíme, okoreníme a po oboch stranách opečieme na časti rozpáleného tuku. Na druhej časti tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú, postrúhanú zeleninu, pred dokončením olúpané, postrúhané jablká a dusíme do mäkka. Potom pridáme paradajkový pretlak, vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, pridáme horčicu, zalejeme vodou a prevaríme. Pred koncom varu dochutíme bielym vínom. Roštenku kladieme na teplý tanier a prelievame horúcou omáčkou. Ako prílohu podávame dusenú ryžu posypanú sekaným zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 869
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

870

Podobné recepty:
  • Hovädzí guláš III

    Hovädzí guláš III

  • Bravčové mäso so zelenou fazuľkou a s paradajkami

    Bravčové mäso so zelenou fazuľkou a s paradajkami

  • Hovädzie mäso na zelenine

    Hovädzie mäso na zelenine

kuk