Roštenka so zeleninou a jablkami
2003-02-28- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g vykostenej hovädzej roštenky, 60 g tuku, 20 g masla, soľ, 20 g hladkej múky, 10 g horčice, mleté čierne korenie, 20 g paradajkového pretlaku, 120 g jabĺk, 40 g zeleru, 40 g mrkvy, 40 g cibule, 2 dl bieleho vína, voda.
Postup
Krok 1
Z roštenky nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, vyklepeme, osolíme, okoreníme a po oboch stranách opečieme na časti rozpáleného tuku. Na druhej časti tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú, postrúhanú zeleninu, pred dokončením olúpané, postrúhané jablká a dusíme do mäkka. Potom pridáme paradajkový pretlak, vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, pridáme horčicu, zalejeme vodou a prevaríme. Pred koncom varu dochutíme bielym vínom. Roštenku kladieme na teplý tanier a prelievame horúcou omáčkou. Ako prílohu podávame dusenú ryžu posypanú sekaným zeleným petržlenom.