Ryža v ananáse
2003-06-26- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 1 väčší ananás, slnečnicový olej, soľ, cukor, 2 strúčiky cesnaku, 1 malú cibuľu, 1 stopkový zeler, mletý koriander, mletú rascu, 150 g šampiňónov, sójovú omáčku, biele víno, 30 g kešu orieškov, jarnú cibuľku, mätu, 300 g uvarenej ryže.
Postup
Krok 1
Ananás prekrojíme na polovice, vykrojíme dužinu a pokrájame ju na kocky. Na rozpálenom oleji osmažíme pokrájaný cesnak, cibuľu a zeler, vmiešame koriander, rascu a pokrájané šampiňóny. Pridáme kocky ananásu, uvarenú ryžu a dobre premiešame. Zalejeme sójovou omáčkou, vínom, prisypeme cukor, soľ a oriešky, premiešame a prehrejeme. Pripravenou zmesou naplníme vykrájaný ananás, ozdobíme jarnou cibuľkou a lístkami mäty.