Cestovinový nákyp s tvarohom a jablkami
2016-04-06- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Cestoviny, pizza , Iné
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Sladké pokušenie s tvarohom a jabĺčkami v kombinácii s cestovinami.
Ingrediencie
- 1 vrecúško širokých rezancov alebo fliačkov (300 g)
- 50 g hrozienok
- 4 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1 vrecúško škoricového cukru
- 500 g tvarohu
- 4 ks kyslejšie jablká
- 50 g lieskových orieškov
- 2 lyžica masla
Postup
Krok 1
Cestoviny uvaríme nie celkom do mäkka. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a postrúhame na hrubšom strúhadle, alebo pokrájame na plátky. Jablká zasypeme vanilkovým cukrom, ak sú málo kyslé pridáme citrónovú šťavu, škoricovým cukrom, posekanými lieskovcami, hrozienkami.
Krok 2
Z bielkov a polovice dávky cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky dobre vymiešame s polovicou dávky cukru a potom s tvarohom. Tvarohovú zmes zmiešame s vychladnutými cestovinami, jablkovou zmesou a nakoniec aj, zľahka, s tuhým snehom.
Krok 3
Formu vymastíme maslom a preložíme do nej pripravenú zmes. Keďže zmes počas pečenia zväčší objem, veľkosť formy volíme tak, aby cestovinová zmes nepresiahla polovicu výšky formy. Vložíme do rúry a upečieme. Pečieme pri teplote 180 °C.