Cestovinový nákyp s tvarohom a jablkami

2016-04-06
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Sladké pokušenie s tvarohom a jabĺčkami v kombinácii s cestovinami.

Ingrediencie

  • 1 vrecúško širokých rezancov alebo fliačkov (300 g)
  • 50 g hrozienok
  • 4 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 vrecúško škoricového cukru
  • 500 g tvarohu
  • 4 ks kyslejšie jablká
  • 50 g lieskových orieškov
  • 2 lyžica masla

Postup

Krok 1

Cestoviny uvaríme nie celkom do mäkka. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a postrúhame na hrubšom strúhadle, alebo pokrájame na plátky. Jablká zasypeme vanilkovým cukrom, ak sú málo kyslé pridáme citrónovú šťavu, škoricovým cukrom, posekanými lieskovcami, hrozienkami.

Krok 2

Z bielkov a polovice dávky cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky dobre vymiešame s polovicou dávky cukru a potom s tvarohom. Tvarohovú zmes zmiešame s vychladnutými cestovinami, jablkovou zmesou a nakoniec aj, zľahka, s tuhým snehom.

Krok 3

Formu vymastíme maslom a preložíme do nej pripravenú zmes. Keďže zmes počas pečenia zväčší objem, veľkosť formy volíme tak, aby cestovinová zmes nepresiahla polovicu výšky formy. Vložíme do rúry a upečieme. Pečieme pri teplote 180 °C.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 948
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

949

Podobné recepty:
  • Kugelis na litovský spôsob

    Kugelis na litovský spôsob

  • Vtáčie mlieko

    Vtáčie mlieko

  • Domáca papriková horčica

    Domáca papriková horčica

kuk