Pečeňový špíz v slaninovej košeli na bylinkovej ryži
2003-11-04- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Hydina , Vnútornosti
Ingrediencie
- 500 g kuracej pečene, 200 g prerastenej slaniny, 2 cibule, 200 g ryže, soľ, mleté biele korenie, majorán (alebo šalviu), olej, tymian, rozmarín, bazalku.
Postup
Krok 1
Kuracie pečienky prekrojíme na polovice, posypeme ich majoránom a bielym korením, (nesolíme, až na konci, alebo vôbec). Každý kúsok pečene zavinieme do plátku tenkej prerastenej slaniny a ponapichujeme na kovové (alebo drevené) špízové špajdle, po 3 až 5 kusov na jednu. Opečieme z každej strany na malom množstve rozpáleného oleja. Vo výpeku, na záver, osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu. Ryžu môžeme s uvedenými bylinkami už rovno udusiť, alebo ich primiešame do hotovej ryže až na záver. Opečenú cibuľu poukladáme na špíz.