Fazuľová polievka
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľová polievka
Ingrediencie
- 500 g bielej fazule
- 150 g masti
- 150 g cibule
- 15 g cesnaku
- 30 g mletej červenej štipľavej papriky
- 2 g mletého čierneho korenia
- 30 g soli
- 50 g zeleru
- 50 g mrkvy
- 50 g petržlenu
- 100 g hladkej múky
- 50 g sterilizovaných feferónov bez nálevu
- 20 g polievkového korenia (tekuté ‘magi’)
- 500 g údenej bravčovej krkovičky
- 2,2 l vody
- 200 g hrubej múky
- 1 ks vajce
Postup
Krok 1
Fazuľu preberieme, umyjeme a namočíme na niekoľko hodín do vody. Zmäknutú fazuľu dáme variť do vody, pridáme očistenú zeleninu a mäso pokrájané na kocky. Vývar s fazuľou zahustíme zásmažkou pripravenou z masti, pokrájanej cibule, cesnaku a múky. Zmiešaním múky, vajca a soli pripravíme cesto na rezance, ktoré po odstáti rozvaľkáme a pokrájame na široké rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Porciu polievky pripravíme tak, že do misky dáme porciu mäsa, rezancov a zalejeme horúcou polievkou.